Főmenü
· Fórum
Üdvözlet
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[html]
MEDISON Szülészeti, Nőgyógyászati és Magzati Egészség Centrum, Budapest
Medison Budapest  
Tapintatos, empatikus szülészet-nőgyógyászati ellátás jól felszerelt rendelőben, kulturált körülmények között.

A Medisono Magzati és Felnőtt Egészségkutató Központ szegedi és budapesti rendelőjében az orvostudomány klasszikus és új eredményeit felhasználva az emberi egészséggel, annak megőrzésével és helyreállításával foglalkozunk a magzati kortól egészen a felnőttkorig. A betegségek hatékony megelőzése és gyógyítása érdekében a pácienseket holisztikus szemlélettel egészként kezeljük.  
Ellátott területek
:
 • szülészet-nőgyógyászat
 • nőgyógyászati rákszűrés
 • magzati orvostudomány
 • genetikai ultrahang diagnosztika
 • családtervezés, várandósgondozás
 • genetikai tanácsadás
 • magzati genetikai rendellenességek szűrése
 • magzati és gyermek szív ultrahang (a szegedi rendelőben).  
Korszerű elvek alapján látjuk el a hozzánk fordulókat. A Down-, az Edwards- és a Pätau-szindróma szűrését a ma nemzetközileg elismert leghatékonyabb módszerrel, a 10-12. heti 1 vagy 2 fázisú kiterjesztett kombinált teszttel végezzük. A kombinált teszthez nem csak a magzati tarkóredő és az anyai vér értékeket használjuk, hanem minden esetben kiegészítjük a különösen precíz vizsgálatot igénylő orrcsont, a tricuspidalis szívbillentyű regurgitációjának és a ductus venosus áramlásának mérésével. A kétfázisú, kiterjesztett kombinált teszt a 9-10. héten vett anyai vér és a magzat életképességének, valamint a korai gyanújelek ultrahang vizsgálatával kezdődik, amelyet a 12-13. heti genetikai ultrahang vizsgálat követ. A kétfázisú teszt hatékonysága 1,5-2% -kal magasabb az egyfázisúhoz képest.  A 9-10. heti vérvételt azért ajánljuk, mert az anyai vérben a béta-hCG és a PAPP-A koncentráció ezen a héten jelzi a leghatékonyabban a kromoszóma rendellenességeket. Aki pedig csak a 12. hétre jelentkezik be, annál a genetikai ultrahang vizsgálattal egyidőben vesszük le az anyai vért. Ezt egyfázisú kiterjesztett kombinált tesztnek nevezzük. Az eredményeket tanácsadás keretében beszéljük meg.  Egyéb, az interneten található, kevésbé hatékony (de drágább) szűrőmódszert nem alkalmazunk és nem is javasolunk. A 17-18. és 21-22. héten alkalmazzuk a második illetve harmadik genetikai ultrahang vizsgálatot, nemcsak a fenti triszómiák, hanem más magzati rendellenességek (szív, vese, agy, stb), sőt anyai kórállapotok (toxaemia, hipertónia, kevés magzatvíz, stb.) szűrésére. A rendelőink korszerű ultrahang és információs technológiával rendelkeznek, amelyekkel jól dokumentálhatóan követjük a magzat fejlődését hónapról-hónapra.    
  táblázat: Szűrési módszerek hatékonysága 
 Szűrési módszerek a Down, az Edwards és a Pätau szindrómáraHatékonyság (%)Tévesen pozitív arány (%)
 Első trimeszter
1.Anyai életkor + ultrahang (tarkóredő vastagság + szívfrekvencia)805
2.Anyai életkor + ultrahang (tarkóredő vastagság + szívfrekvencia + orrcsont)88-903-5
3.Kombinált teszt: Anyai életkor + ultrahang (tarkóredő vastagság + szívfrekvencia + orrcsont) + anyai vér (szabad β-hCG és PAPP-A értékei)92–943-4
4.Kiterjesztett kombinált teszt: Anyai életkor + ultrahang (tarkóredő vastagság + szívfrekvencia + orrcsont + TR + DVPI értékek) + az anyai vér (szabad β-hCG és PAPP-A értékei)94–962.5
5.NIPT (Magzati DNS anyai vérből): Prenateszt, NIFTY teszt, Tranqulity teszt)93-981-5
 Második trimeszter
1.Hármas teszt: anyai életkor + anyai vér (AFP, hCG, oE3 értékei)60–655
2.Négyes teszt: anyai életkor + anyai vér (AFP, hCG, oE3, inhibin-A értékei)65–705
3.Integrált teszt: anyai életkor + anyai vér (PAPP-A) + ultrahang (NT)85–955-6
4.Szakértői ultrahang: (NBL: PT arány) /csak a Down szindrómára vonatkozik/95-971-3


    
MEGJEGYZÉSEK: ·      A kromoszóma rendellenességek vizsgálatára diagnosztikus és szűrővizsgálatokat alkalmaznak világszerte. A diagnosztikus (invazív) vizsgálat során magzati genetikai mintából (magzatvíz, lepényboholy, magzati vér) állapítják meg a magzat kromoszóma állományát. A vizsgálat értéke közel 100 %-os. Hátránya, hogy körülbelül 0,5-1%-os vetélési szövődménnyel járhat. Ezért van egyre nagyobb igény hatékony szűrővizsgálatokra, amelyek eredménye segíti a párt az invazív vizsgálatokról való döntésben. ·      A szűrővizsgálatok során a kromoszóma rendellenességek esélyét határozzuk meg és az eredmény soha nem 100 %-os. Előfordulhat tévesen pozitív és tévesen negatív eredmény is. ·      egyfázisú kiterjesztett kombinált teszt: ·      A kromoszóma triszómiák (mint a Down-, az Edwards- és a Pätau-szindróma) kockázatának meghatározásán kívül a magzat normális esetleg kóros fejlődését is megállapítjuk. Ezek az információk más anyai vértesztek (mint az integrált teszt, a hármasteszt, a négyesteszt, a prenateszt, a NIFTY teszt, a Tranqulity teszt) során nem érhetőek el. ·      Csak egy vérvizsgálatot tartunk szükségesnek szűrés céljából. A kiválasztott teszt után egy másik vértesztnek nincs értelme. ·      A második trimeszterben a 17-21. hét között az NBL/ PT szűrést a kiterjesztett genetikai ultrahang vizsgálattal együtt alkalmazzuk. Itt már vérvételre nincs szükség. ·      A teljesítőképesség, a hatékonyság valamint az ár-értékarány alapján a táblázatban felsorolt módszerek közül az első trimeszter/4. és a második trimeszter/4. szűrőmódszereket részesítjük előnyben.    

Nőgyógyászat:
A rendelőben kulturált környezetben vehet részt nőgyógyászati vizsgálaton.
 • Rákszűrés: A nőgyógyászati szűrés nemcsak a kolposzkópos méhszájvizsgálatból és a citológiai mintavételből, hanem a méh és függelékeinek alapos (telt hólyag!) 2D/3D/4D ultrahang biometriai vizsgálatából áll.
 • Családtervezés: a meddő párok kivizsgálása és ellátása.
 • Sikeres terhességet akadályozó kórállapotok diagnózisa és gyógyítása.
 • Fogamzásgátlás: korszerű fogamzásgátló módszerek alkalmazása, méhen belüli fogamzásgátló eszköz (IUD) felhelyezés.    

A rendelőben a (felnőtt és magzat) pácienst a test és lélek egységében, holisztikusan kezeljük. Itt mindent elmondhat, megbeszélhet!

Bemutatkozás
Dr. Szabó Andrea vagyok, 2004-ben végeztem a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán.A diploma megszerzése óta folyamatosan dolgozom.Szülészet-nőgyógyászati tevékenységemet a Szegedi Női Klinikán kezdtem el.2006. decemberétől 2010. októberéig a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán dolgoztam. Jelenleg a Semmelw
Dr. Szabó Andrea
eis Egyetem II. számú Női Klinikáján folytatom szülészeti és nőgyógyászati tevékenységem.2007-ben a U


Nincsenek hírek - nézz vissza később.Bejelentkezés:
Telefonon:
+36-30-2490533
(hétköznapokon)
Rendelés:
Dr. Szabó Andrea kedd, csütörtök
Tel.: +3630/2490533


Dr. Szabó János szerda, péntek
Tel.: +3620/5337079

Babamozi bejelentkezés a fenti számon.
 
Dátum / Idõ
 
Ez az oldal e107 portál rendszert használ, és a GNU GPL licensz alatt lett kiadva.
Oldal létrehozási idő: 0.1013 másodperc, 0.0054 lekérdezési idő. Adatbázis lekérdezés: 21. Memória használat: 2,379kb